Razgovori sa dobrom energijom

Poslednji susret u ovom ciklusu događaja “Devojke imaju reč” bio je izuzetno inspirativan i održan u prelepom ambijentu Doma kulture Studentski grad u Beogradu. Njihova divna i inspirativna Velika galerija je bila mesto susreta profesionalno afirmisanih žena i skoro 60 devojaka iz X gimnazije „Mihajlo Pupin“.

Ana Brzaković

Nakon uspešnih susreta u Novom Pazaru, Bujanovcu, Aleksincu i Zrenjaninu, pružili smo devojkama u Beogradu priliku za inspirativne razgovore. Liderke koje su delile svoja iskustva i mudrost bile su Anja Stanišić, Liderka komunikacija u Fondaciji “Novak Đoković”; Nataša Pavlović Bujas, preduzetnica i vlasnica Blumen Grupe; Ana Brzaković, uspešna preduzetnica; Lidija Lekić, liderka tima za investicionu analizu; i Maja Todorović, talentovana i nagrađivana dramaturškinja.

Maja Todorović

Srce nam je bilo ispunjeno radošću kada smo videli entuzijazam i angažovanost devojaka. Interesovanje je bilo izuzetno veliko, što nas motiviše da uskoro organizujemo slične susrete i sa drugim grupama devojaka i liderki.

Velika galerija, sa svojim prostranim prostorom, obiljem svetla i prelepim pogledom na najveći studentski grad na Balkanu, pružala je posebnu inspiraciju svim prisutnima.

Dom kulture Studentski grad

Tokom susreta, Anja Stanišić je delila dragocene savete o samopouzdanju i o svojim iskustvima na liderskom programu u SAD-u. Maja Todorović je podstakla devojke da biraju put koji ih ispunjava bez obzira na sigurnost jer je i u nesigurnosti nekada lepota života, dok je Ana Brzaković otvoreno govorila o izazovima „Burnout“-a na poslu i važnim lekcijama naučenim na putu uspeha. Lidija Lekić je podelila svoj fascinantan karijerni put, dok je Nataša Pavlović Bujas istakla važnost suočavanja sa neuspesima i strahovima na putu ka ostvarenju ciljeva.

Anja Stanišić

Osmesi na licima devojaka i njihova posvećenost tokom susreta bili su zaista impresivni. Raduje nas što su mnoge od njih pokazale želju za dodatnim razgovorom i pitanjima za naše uvažene liderke. Smatramo da je suština ovog događaja u razmeni iskustava i perspektiva, i smatramo da smo u potpunosti ostvarili svoj cilj.

Nataša Pavlović Bujas

Želimo da se zahvalimo psihološkinji X gimnazije, Zorici Panić, na njenom nesebičnom angažovanju i podršci u organizaciji i realizaciji svih aktivnosti u okviru projekta “Devojke imaju reč” i sprovođenju misije Inspiring Girls.

Lidija Lekić

Projekat “Devojke imaju reč” sprovodi Akademija ženskog liderstva u saradnji sa Medijskim centrom Beta, u okviru programa “Mladi i mediji za demokratski razvoj” Beogradske otvorene škole, koji podržava Švedska.

Leave a Comment