Kako je sve počelo

Žena koja je inspirisana devojčicama i njihovim željama pokrenula kampanju Inspiring Girls u nameri da ih podstakne na dalji razvoj i usavršavanje, jeste Miriam Gonzales.

U oktobru 2013. godine Miriam je pokrenula nacionalnu kampanju u Velikoj Britaniji pod nazivom Inspiring Women u cilju povezivanja devojčica sa uspešnim ženama. Ambicija je bila dokazati da postoje stotine hiljada ženskih uzora koje devojčice ne mogu videti na televiziji ili na naslovnoj strani magazina, ali su zato upravo te žene neverovatan primer mladim devojkama koje će se tek ostvarivati kroz život. Više od 25.000 žena širom Britanije su se rado odazvale kampanji. 

Veliki problem sa kojim se susreće većina žena, bez obzira na period života u kome se nalaze, jeste nedostatak samopouzdanja. Dokazano je da nedostatak samopouzdanja utiče na devojčice znatno više od dečaka, ne samo u Velikoj Britaniji nego širom sveta. Zato je ključni cilj kampanje Inspiring Girls pružanje podrške, hrabrosti i samopouzdanja devojčicama, kako bi bez straha razvijale svoje potencijale i napredovale u željenim oblastima.

Vođena ovim razlozima, Miriam Gonzales je osnovala organizaciju Inspiring Girls International. Miriam smatra da je naša obaveza da razvijamo potencijal devojčica kako bi se osećale slobodnim da razvijaju svoju karijeru u pravcu u kojem žele.
                                                                                                                 
„ Verujem da svaka devojka, svaka žena, treba slobodno sanjati i izabrati ono što želi u životu. Verujem da su žene i muškarci jednaki i da je jedina granica sanjanja djevojčica u onoj meri koju same sebi postave “

                                                                                                                        Miriam Gonzales

Ako želite da jedan sat svog vremena godišnje podarite devojčicama kako biste ih ohrabrili, pridružite nam se!