Događaj u školi “Drinka Pavlović” u Beogradu

Međunarodni dan devojčica je obeležen događajem “Devojčice imaju reč” u okviru kampanje “Inspiring Girls” (Inspiracija za devojčice) održanom u Osnovnoj školi “Drinka Pavlović” u organizaciji Centra za istraživanje,transparentnost i odgovornost-CRTA iz Beograda.

Devojčicama su panelistkinje poručile da neprestano uče, putuju, budu hrabre, veruju u sebe i u svoje snove. Sve učesnice uključujući i panelistkinje i učenice nakon ovog interaktivnog događaja osećale su se osnaženo, inspirisano i naučile su nešto novo.

Na događaju „Devojčice imaju reč“, sa devojčicama i dečacima osnovne škole “Drinka Pavlović” razgovarale su uspešne žene iz Beograda, iz sveta kulture, umetnosti, preduzetništva, komunikacija i medija – Anja Suša nagrađivana pozorišna rediteljka i dugogodišnja selektorka Bitefa, Ivana Zarić novinarka i voditeljka, Jelena Vasilev ekspertkinja za digitalne komunikacije i društveno odgovorno poslovanjeJovana Paljić saradnica za saradnju sa lokalnom zajednicom.

U kampanju u Srbiji aktivno će biti uključeni i dečaci jer je važno da i oni budu upoznati sa čime se sve u svojoj karijeri i životu susreću žene – njihove drugarice, sestre, mame…kako bi spremno učestovali u izgradnji ravnopravnog društva. U cilju predstavljana kampanje, prvi ovakavi događaji održani su nedavno u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, a do kraja godine sledi još nekoliko događaja u osnovnim škola širom Srbije.

Anja Suša
Rođena je 1973.godine u Beogradu. Potpisuje do sada oko 35 predstava koje je režirala u Beogradu, Novom Sadu, Somboru, Zagrebu, Geteburgu, Ljubljani…Bila je direktorka pozorišta “Duško Radović”, deset godina koselektorka Bitef festivala. Diplomirala je na odseku za pozorišnu i radio režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, i magistrirala na Filosofskom fakultetu. Dobitnicia je Herderjeve stipendije na odseku za teatrologiju.

 

Ivana Zarić
Pred kamerama je od 4. godine, prvo kroz nastupe sa horom “Kolibri” i u školskom programu, kao članica Dramskog studija Mike Aleksića. Sa 11 prvi put ušla u Radio Beograd i zaljubila se u medije. Tokom prethodnih 30 godina učila i radila u Studiju B, B92, radio Pingvinu, Rts-u, na Trećem kanalu, Pinku, tv Pri na N1 gde već treću sezonu radi emisiju Tri tačke.

 

Jelena Vasilev
Jelena je master inženjerka organizacionih nauka. Diplomirala je na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu, na katedri za Menadžment i organizaciju, a potom je i masterirala na istom fakultetu sa tezom Integrisane poslovne komunikacije u oblasti kulture. Radila je u Beogradskoj filharmoniji na razvoju društvenih mreža, kao i u Erste Banci gde se bavila digitalnim komunikacijama. Dobitnica je nagrade Mladi komunikator godine za 2016. godinu na godišnjem Samitu evropskih komunikatora u Briselu.

 

 

Jovana Paljić
Jovana je završila menadžment I marketing, tokom studija ušla u svet omladinskog aktivizma i razvoja zajednice, a nedavno i u svet komunikacija. Živela I profesionalno se usavršavala u Belgiji. Kompaniji Coca-Cola HBC Srbija se pridružila pre nepune dve godine, trenutno zadužena za društveno odgovorno projekte i odnose sa lokalnom zajednicom, fokusirana na projekte razvoja i osnaživanja mladih.