Još jedan događaj “Devojčice imaju reč” u školi “Jovan Dučić” u Beogradu

Na još jednom događaju “Devojčice imaju reč” u okviru kampanje “Inspiring Girls”, uspešne žene različitih profesija inspirisale su  učenice iz osnovne škole “Jovan Dučić” iz Beograda da ne odustaju od svojih snova i  da teže ostvarenju sopstvenih životnih izbora.

Devojčice su imale priliku da razgovaraju sa Ivanom Grabrović-urednica “Hej magazina”,  Jasnom Uzelac-vođa tima za odnose sa medijima i održivi razvoj u Unicredit Bank Srbija,  Ružom Ilić – Football Specialist i Business Developer IT u kompaniji Sportifico, Aleksandrom Petrovski-novinarka, blogerka, stručnjak u oblasti društvenih mreža i  ass dr sc. med. Suzanom Bojić-načelnica Odeljenja anestezije KBC Bežanijska kosa.

Kampanju “Inspiring girls”  je pokrenula organizacija CRTA iz Beograda po uzoru na istoimenu kampanju iz Velike Britanije, a čiji je cilj borbra protiv rodnih predrasuda i osnaživanje devojčica.

 Aleksandra Petrovski
Aleksandra je kreatorka sadržaja, strateg sadržaja i copywriter, a od početka ove godine je urednica digitalnog magazina Coca-Cola Srbija. Može se pohvaliti sa 18 godina radnog iskustva u medijima. Nakon dnevne i perodične štampe, radija (radio JAT) i televizije (3K) svoje novinarsko iskustvo sublimirala je radom na Mondo.rs, jednom od najposećenijih domaćih informativnih portala, gde je 5 godina bila član uredničkog kolegijuma. Neki od medija gde su njeni tekstovi objavljivani su Nedeljnik i Maxim. Trentuno se primarno bavi Brand Storytellingom i Content Marketingom, kao i edukacijom kreatora sadržaja. Kao konsultant pomaže web piscima da skrate put do uspešne karijere, blogerima da postave kvalitetne osnove svog bloga, a biznisima da maksimiziraju nastup na društvenim medijima kreirajući efektne priče.

 

Jasna Uzelac
Jasna je rođena 8.jula 1975.godine u Subotici.  Diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, na smeru srpski jezik i književnost. Na početku studija, provela je tri meseca na Sept King’s koeldzu u Londonu, na specijalnom kursu engleskog jezika. Radila je dve godine kao PR menadžer u nevladinoj organizaciji International Aid Network, zatim kao Izvršni direktor i PR menadžer u međunarodnoj školi za srpski jezik Azbukum od 2003. do 2005.godine, a onda napredovala kroz različite poslove i zaduženja u UniCredit banci da bi stigla do sadašnje pozicije. Govori engleski i italijanski jezik. U slobodno vreme voli da putuje, čita, ide u pozorište i bavi se sportskim aktivnostima. Udata je i majka je dvoje dece.

 

Ruža Ilić
Ruža  je po struci diplomirani ekonomista. Trenutno završava Master studije iz oblasti Menadžmenta u sportu na temu “Strateški značaj povećanja žena menadžera u sportskoj inudstriji”. Zaposlena je kao Business Developer u IT Start Up kompaniji Sportifico-društvenoj mreži za perspektivne sportiste i sportiskinje. Pored toga, radi projekte za Fudbalski Savez Srbije, organizaciju sportskih takmičenja i freelance za kompanije koje rade u sportskoj industriji ili ulažu u istu. Ekspertizu u sportskoj industriji stekla je baveći se organizacijom sportskih takmičenja u Srbiji i inostranstvu, a u svojoj biografiji se može pohvaliti organizovanjem preko 40 sportskih takmičenja među kojima su Univerzijada Beograd, UEFA Futsal Euro, UEFA U17 Championship, itd…Preko 7 godina je bila fudbalski sudija, govori 3 jezika: engleski, francuski i španski. Mašta da jednog dana postane doktor nauka u oblasti sportskog menadžmenta sa akcentom na položaj i ulogu žena u sportu, posebno fudbalu.

 

ass dr sc. med. Suzana Bojić
Suzana je završila osnovne i doktorske studije medicine kao i specijalizaciju iz anesteziologije na Medicinnskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Zaposlena je u KBC Bežanijska kosa gde se trenutno nalazi na poziciji Načelnice Odeljenja anestezije u Službi anestezije i intenzivnog lečenja.  Najmlađi je asistent na Katedri za hirurgiju i anesteziju Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.. Do sada je publikovala ukupno 27 naučnih radova kako i 2 poglavlja u univerzitetskim udžbenicima. Uključena je i u međunarodne kliničke studije i projekte. Dobitnica je i više nagrada za akademska postignuća u toku dosadašnjeg rada i školovanja. Član je domaćih i međunarodnih stručnih udruženja. Najvažnije, majka je trogodišnjih blizanaca. Voli jogu, kik-boks a povremeno se okušava u slikanju.

 

 Ivana Grabrović
Ivana je rođena 15. septembra 1977. godine u Karlovcu, Hrvatska. Već sa 6 godina je želela da bude urednica dnevnog lista Sport. Kaže da su i za nju stigli ružni dani,kao i za ceo Balkan, što ju je odvelo do Ćuprije gde je završila Gimnaziju. Upisala je Fakultet političkih nauka, i to diplomatiju. Nije planirala da se bavi diplomatijom, ali je smatrala da će joj koristi u budućem poslu, jer je novinarstvo bila njena želja i nije odustajala. Koristila je svaku radionicu, kurs na koji je nailazila i na kraju je stigla do dnevnog lista Sport. Ispekla je zanat i krenula dalje da pliva vodama teen medija. I evo, već više od 13 godina je u tinejdžerskom magazinu. Kaže da voli svoj posao, koji ponekad ume da bude baš stresan. Ali kada dobije stotine poruka tinejdžera kojima ulepšava život, daje savete i rešava ozbiljne probleme, tada zna da je uradila veliku i važnu stvar i sve muke se zaborave.