Obrazovanjem do više žena u finansijskom sektoru

Inspiring Girls Srbija i globalna kompanija za upravljanje imovinom BlackRock uspešno su realizovale „masterclass“ o upravljanju finansijama. „Masterclass“ je održan u Beogradu, gde je BlackRock prisutan od 2019. godine, i bio je namenjen devojkama od 16 do 20 godina.  Realizovan je u sklopu globalnog partnerstva Inspiring Girls international i kompanije BlackRock.

Ovaj program je imao za cilj da informiše i obrazuje tinejdžerke i devojke u oblasti finansijske pismenosti i da otvori karijerne prilike za mlade žene u finansijskom sektoru. „Masterclass“ je obuhvatio predavanja, interaktivne radionice, primere studija slučaja i timski rad. Kroz pet susreta na teme:

  • Lične finansije
  • Finansijska tržišta i regulativa
  • Alternativne investicije i kriptovalute
  • Upravljanje imovinom
  • Održivo ulaganje

Učesnice su imale priliku da nauče da sagledaju kompleksan svet finansija. Naučile su kako da upravljaju svojim finansijama u najranijim godinama, kao i šta donose najnoviji globalni trendovi u ovoj oblasti.

U utorak 27. juna učesnice su odslušale poslednje predavanje u prostorijama BlackRock-a u Srbiji. Tu su imale priliku da razgovaraju sa liderkama koje rade u ovoj globalnoj kompaniji.

Tanja Milovanović, Vice President BlackRock Srbija je tom prilikom izjavila “Finansijska pismenost je veoma bitna zato što globalno utiče na sve pore u društvu.  U BlackRocku-u smo posvećeni da podržimo zajednice i da uklonimo barijere ka ekonomskim prilikama, i zato nam je veliko zadovoljstvo da doprinesemo ovoj inicijativi zajedno sa Inspiring Girls u Srbiji.“

Biljana Stepanov iz Akademije ženskog liderstva je u ime Akademije pozdravila učesnice i dodala da  „Akademija uvek radi na inovativnim obrazovnim programima koji omogućavaju uspostavljanje rodne ravnopravnosti i promociju ženskog liderstva u svim oblastima profesionalnog razvoja.“

Radeći na finansijskoj i digitalnoj pismenosti učesnica „masterclass“-a želeli smo da utičemo na njihov preduzetnički duh i rad na kreiranju njihove budućnost, a ne čekanju da se ona samo desi. Važno je da devojke na vreme budu spremne da odgovorno i pravovremeno upravljaju svojim finansijama. Verujemo da će im informacije koje smo podelili tokom ovog „Masterclass“-a doneti kvalitetnije kako poslovne tako i životne odluke. 

Ovaj projekat sprovodi se u Španiji, Portugalu, Francuskoj, Velikoj Britaniji, Italiji i Srbiji.