Kampanja “Inspiring Girls” inspirisaće devojčice na radionici “Rails Girls”

Rails Girls Beograd je zajednica koja u  proteklih pet godina devojkama i ženama pruža mogućnost da se upoznaju sa osnovama veb programiranja koristeći Ruby on Rails tehnologiju. Svake godine organizuju niz besplatnih radionica, a od 2016. godine tu je i poseban program namenjen tinejdžerkama.

Teenage RGB je dvodnevna radionica posvećena devojkama od 13 do 19 godina, učenicama osnovnih škola, srednjoškolkama i onima koje su tek otpočele studiranje. To je prilika za učesnice da probaju nešto novo, probude ili potvrde interesovanje za informacione tehnologije, pa čak i da lakše donesu odluku o nastavku svog školovanja. Ovde će na praktičan način uz svoje mentore i mentorke, a ne samo kroz teoriju, videti jedan od segmenata programiranja i kako izgleda kada na kraju dana uspeš da napraviš svoj blog, veb stranu ili jednostavnu aplikaciju.

Radionica traje dva dana, u subotu i nedelju 2. i 3. juna i dešavaće se u prostorijama ICT hub-a (Kralja Milana 10). Prvi dan je predviđen za neophodne instalacije uz druženje i naravno prvi susret sa Ruby-em. Zahvaljujući kampanji “Inspiring Girls”, učesnice će prvog dana imati priliku da se upoznaju i sa ženama koje obavljaju različite poslove u okviru IT sektora i da u neformalnoj atmosferi sa njima razgovaraju o svojim budućim zanimanjima, pitaju ih sve što može da ih interesuje ili potraže savet i inspiraciju.

Devojčice će razgovarati sa: Milenom Marić – profesorkom programiranja i matematike u
Devetoj beogradskoj gimnaziji „Mihailo Petrović – Alas“, Jovanom Kostić-liderkom Product Management tima u kompaniji TeleGroup i Minom Miletić- management asistentkinjom u web agenciji Namics.

Teenage Rails Girls Beograd radionica je mesto gde se učesnicama pruža prilika da pitaju, probaju, pogreše i uvide kako programiranje može da izgleda, kao i da istovremeno upoznaju druge ljude koji dele slična  interesovanja. Radi se u malim grupama sa mentorom ili mentorkom koji će biti tu da vode ovo uzbudljivo i novo iskustvo učenja.

Broj mesta na radionici je ograničen, a prijave će biti otvorene do popunjavanja kapaciteta. Kako bi učestvovale na radionici, potrebno je da polaznice ponesu svoj laptop. Sve zainteresovane mogu da se prijave putem linka: https://bit.ly/2xbGJpe

Za dodatne informacije posetite http://railsgirls.com/beograd ili FB stranu..Rails Girls Beograd.