Inspiring Girls Srbija inspirisaće mališane u okviru Dečijeg globalnog dizajn maratona

Globalni dečji dizajn maraton (Global Children’s Designathon) istovremeno se dešava u trideset zemalja, a ove godine će se prvi put održati i u Srbiji. Među hiljadu mališana iz čitavog sveta, ovog puta će se naći i pedesetoro dece iz Srbije. U subotu, 3. novembra, od 10 do 17 sati, u prostorijama Impact Hub-a (Makedonska 21, Beograd), deca uzrasta od 9 do 16 godina, pomoću novih tehnologija, dizajniraće kreativna ekološka rešenja na temu „Život na Zemlji“. Pomenuta tema predstavlja jedan od ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih Nacija.

Designathon Works (Dizajnaton) je edukativni program nastao u Holandiji koji podstiče razvoj preduzetničkih veština dece uzrasta od 7 do 18 godina, sa ciljem kreiranja inovativnih ekoloških rešenja strukturiranih oko globalnih ciljeva održivog razvoja UN pomoću novih tehnologija.

U okviru jednog od mnogobrojnih panela Future Ready, kampanja “Inspiring Girls” će pružiti priliku devojčicama i dečacima da se upoznaju sa uspešnim ženama iz oblasti IT-ja, održivog razvoja i programiranja i da u neformalnoj atmosferi sa njima razgovaraju o svojim budućim zanimanjima, pitaju ih sve što može da ih interesuje ili potraže savet i inspiraciju.

Učesnici će razgovarati sa: Jelenom Krmar-veb programerka, doc.dr Nadicom Milosavljević– Katedra za signale i sisteme na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu i Sonjom Bađurom-biološkinja iz Svetske organizacije za prirodu (WWF).


Volonterke će kroz razgovor sa decom, moći da im prenesu svoje savete i iskustva i tako ih osnaže i motivišu da napreduju u svojim životnim izborima i ostvarivanju svojih ciljeva.


Za dodatne informacije posetite Designathon Works ili FB stranu Designathon Works Serbia.