Budi i ti ambasadorka

Drage devojčice i poštovani roditelji,

Uz veliko zadovoljstvo pozivamo vas da se prijavite za Inspiring Girls Young Ambassadors konkurs u Srbiji za 2025-2026 godinu! Ova jedinstvena prilika otvara vrata devojčicama uzrasta od 11 do 16 godina da postanu deo globalne mreže mladih ambasadorki koje inspirišu svoje vršnjakinje, ruše stereotipe i pokreću pozitivne promene u društvu i lokalnoj zajednici.

Ko smo mi?

Inspiring Girls je međunarodna organizacija posvećena osnaživanju devojčica i mladih žena koja deluje u 39 zemalja. Verujemo da devojčice mogu da postignu sve što zamisle, i naš cilj je da ih inspirišemo i podržimo na tom putu. Kroz našu mrežu mladih ambasadorki, devojčice dobijaju priliku da čuju priče inspirativnih žena, učestvuju u projektima i aktivnostima, i dele svoje ideje i snove.

Šta znači biti Inspiring Girls Young Ambassador?

Biti Young Ambassador znači biti uzor, liderka i glas devojčica iz Srbije u globalnoj zajednici. Kao ambasadorka, učestvovaćeš u raznim aktivnostima kao što su:

  • Redovni susreti sa mladim ambasadorkama iz drugih zemalja;
  • Pisanje blog postova za međunarodni Inspiring Girls blog na teme koje su tebi i devojlicama u Srbiji važne;
  • Pomoć u kreiranju sadržaja za društvene mreže;
  • Intervjui sa liderkama i ženama koje te inspirišu, i učestvovanje u lokalnim događajima Inspiring Girls.

Zašto da se prijaviš?

Ovo je prilika da razviješ svoje veštine liderstva, upoznaš inspirativne žene, i budeš deo promene u svojoj zajednici. Devojčice su srce naše misije, i tvoje ideje, misli i saveti su ključni za naš rad! Postani deo globalnog tima devojaka koje menjaju svet.

Kriterijumi za prijavu:

  • Uzrast: 11-16 godina
  • Osnovno znanje engleskog jezika
  • Strast prema rodnoj ravnopravnosti i rušenju stereotipa.
  • Motivacija zašto želiš da postaneš Inspiring Girls ambasadorka.

Ako si devojčica koja veruje u moć snova, hrabra si i želiš da inspirišeš druge – ovo je tvoja prilika! Ne tražimo savršenstvo, već devojke koje su spremne da se uključe, podele svoje priče i inspirišu druge devojčice da grade svet pun jednakih mogućnosti.

Kako se prijaviti?

Sve što treba da uradiš je da nam pošalješ svoju prijavu, na e mail [email protected] koja uključuje kratak esej ili video (max 10 MB) o tome zašto želiš da budeš Inspiring Girls ambasadorka, ko su tvoji uzori i šta bi želela da postigneš u ovoj ulozi do petka 25. oktobra 2024. godine do 16:00 časova. 

Roditelji, podržite vaše devojčice u ovoj važnoj avanturi koja može oblikovati njihovu budućnost!

Čekamo vas sa nestrpljenjem i radujemo se što ćete postati deo naše Inspiring Girls zajednice!